DISTRIBUIȚI

Unul dintre râurile principale din Bangladesh a rupt un dig provocând inundarea unui district din nordul ţării şi evacuarea forţată a mii de locuitori, a anunţat joi un oficial în timp ce bilanţul în urma ploilor musonice din statul vecin India a crescut la 97 de decese, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Câteva milioane de persoane trăiesc în tabere şi adăposturi improvizate din statul Bihar din nordul Indiei şi în statul Assam din nord-est, au indicat oficialii.


Vezi şi: Proteste de amploare în Puerto Rico – VIDEO

În Bangladesh, cel puţin 40 de sate au fost inundate după ce râul Jamuna a rupt un dig. Peste 200.000 de persoane au fost evacuate, a declarat un reprezentant guvernamental, Rokhsana Begum. ”Avem suficiente provizii de hrană uscată şi apă potabilă, însă nu putem ajunge în numeroase zone din cauza nivelului ridicat al apelor”, a spus oficialul din districtul Gaibandha.

În statul Assam, peste 5,8 milioane de persoane au fost evacuate, însă situaţia este pe cale să se îmbunătăţească. ”Începând de miercuri nu au mai fost inundate alte zone”, a declarat ministrul Himanta Biswa Sarma.

Bilanţul în urma inundaţiilor din Bihar a urcat la 67 de decese. ”Mă tem în continuare că numărul ar putea creşte”, a declarat pentru Reuters Pratyaya Amrit, reprezentat al departamentului local de gestionare a situaţiilor de urgenţă cu referire la numărul total al morţilor.

Sezonul musonic durează din iunie până în septembrie şi provoacă deseori numeroase decese şi pagube în Asia de Sud.

Citeşte şi: Cutremur politic în guvernul croat. Premierul trimite acasă şapte miniştri!

În Nepal, inundaţiile s-au soldat cu moartea a cel puţin 83 de persoane şi strămutarea a 17.000 de familii, însă odată cu retragerea treptată a apelor, locuitorii încep să se întoarcă la locuinţele lor, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

În Pakistan, autorităţile au anunţat săptămâna aceasta 30 de decese în urma intemperiilor.