DISTRIBUIȚI

Ploile abundente au provocat o inundaţie care a făcut cel puţin opt morţi şi doi dispăruţi în timpul unei reuniuni religioase la care au participat aproximativ 40 de persoane într-o regiune din Anzii venezueleni, la frontiera cu Columbia, notează AFP, potrivit agerpres.

„Până în prezent, am recuperat opt persoane decedate în tragedie şi continuăm să căutăm alte două”, a declarat duminică guvernatorul statului Tachira (vest), Freddy Bernal, pe reţelele sociale.


Citeşte şi: Fiona a ucis doi oameni în Canada; Florida şi Cuba se pregătesc deja pentru o altă furtună puternică – Black News

Patru dintre cei care şi-au pierdut viaţa au vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, iar ceilalţi patru între 19 şi 25 de ani, potrivit unei surse din poliţie consultată de AFP.

Biserica metodistă, un grup religios protestant, a organizat în această regiune turistică o „adunare” la care au participat 36 de persoane. Unele făceau baie în râu în momentul producerii inundaţiei, mai multe persoane fiind luate de viitură.

Citeşte şi: Politicieni de dreapta salută victoria Giorgiei Meloni în alegerile din Italia – Black News

Potrivit autorităţilor, Venezuela a înregistrat precipitaţii peste medie în 2022, provocând daune în mai multe regiuni.

Purtătorii de cuvânt ai guvernului atribuie precipitaţiile abundente fenomenului meteorologic La Nina, având ca origine o anomalie termică în apele ecuatoriale de suprafaţă ale Oceanului Pacific.