DISTRIBUIȚI
tass

Bilanţul inundaţiilor care au afectat regiunea rusă Irkutsk, din apropierea Lacului Baikal, a urcat marţi la 14 morţi, au precizat autorităţile ruse, potrivit AFP, relatează și agerpres.

„Potrivit celor mai recente informaţii, 14 persoane au decedat şi 13 sunt date dispărute”, a precizat pentru AFP Andrei Ciutov, purtătorul de cuvânt al biroului local al ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.


Citește și: SUA ‘nu vor permite niciodată Iranului să dezvolte arme nucleare’

Bilanţul precedent, anunţat luni de autorităţile ruse, era de 12 morţi şi nouă dispăruţi.

În total, 1.303 persoane au solicitat asistenţă medicală pe parcursul acestor indundaţii, iar 201 persoane, printre care 41 de copii, au fost spitalizaţi, potrivit ministerului.

Precipitaţiile abundente s-au abătut fără întrerupere săptămâna trecută asupra regiunii Irkutsk, un teritoriu din Siberia mărginit de Lacul Baikal. Intemperiile au provocat creşterea nivelului apelor lacului, iar cel mai mare râu din regiune, Angara, a ieşit din matcă.

Citește și: Rebelii yemeniți au atacat un aeroport din Arabia Saudită. Nouă civili au fost răniți!

După ce s-a întors de la Summitul G20 desfăşurat la Osaka (Japonia), preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat sâmbătă în regiune şi a vizitat zonele sinistrate, făcând apel la autorităţile locale şi la serviciile de intervenţie pentru evacuarea rapidă a sinistraţilor.

Marţi dimineaţă, 4.130 de case din regiune, în care locuiesc 9.325 de persoane, se aflau în continuare sub ape, potrivit biroului local al ministerului rus pentru Situaţii de urgenţă.