DISTRIBUIȚI
Yahoo Money

Şapte membri ai echipelor de intervenţie au fost daţi dispăruţi în Coreea de Sud, după ce ambarcaţiunea în care se aflau a fost răsturnată de o viitură joi, anunţă agenţia Yonhap, în timp ce pericolul producerii de noi viituri, inundaţii şi alunecări de teren este în continuare crescut din cauza cantităţii mari de precipitaţii, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În anumite regiuni din Coreea de Sud plouă fără întrerupere de 44 de zile, în acest an înregistrându-se cea mai lungă perioadă musonică din 2013.


Citeşte şi: Furtuna tropicală Isaias a ajuns în Canada, după ce a ucis şase oameni în SUA

Trei bărci de intervenţie au fost răsturnate şi luate de torenţi în timp ce încercau să elibereze o ambarcaţiune a poliţiei blocată în apropierea unui baraj de lângă oraşul Chuncheon, la nord-est de Seul, conform Yonhap.

Martorii au declarat pentru Yonhap că unii dintre membrii echipelor de intervenţie care se aflau în aceste bărci au fost daţi dispăruţi.

În alte regiuni ale peninsulei, cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 11 sunt dispărute, în timp ce peste 1.600 de persoane au fost evacuate în ultimele câteva zile.

La Seul, râul Han s-a umflat şi a ieşit din albie în unele zone, după ce autorităţile au fost nevoite să deschidă ecluzele mai multor baraje din amonte din cauza volumului mare de apă.

Citeşte şi: Echipa lui Trump vrea o dezbatere suplimentară cu Joe Biden

În cursul zilei de miercuri, premierul Chung Sye-kyun a vizitat unele dintre cele mai afectate regiuni şi a declarat că acestea ar putea fi desemnate zone speciale de dezastru, fapt care le va da dreptul la ajutoare prioritare din partea Guvernului.

Ploile puternice au lovit şi Coreea de Nord, iar presa de stat a publicat imagini cu străzi inundate, fără a oferi însă detalii cu privire la eventuale victime sau la amploarea pagubelor. Autorităţile de la Phenian au lansat avertizări de inundaţii în zonele din apropierea celor mai mari râuri şi lacuri, conform cotidianului Rodong Sinmun.