DISTRIBUIȚI
scmp

Inundaţiile severe care afectează centrul Chinei au perturbat prima zi de examene pentru admiterea la facultate, a relatat marţi presa oficială, potrivit DPA, scrie agerpres.

Inundaţiile cauzate de ploi torenţiale în provincia chineză Anhui (est) au întârziat începutul gaokao, cel mai mare examen din lume la admiterea în universitate .


Citește și : Iranul atinge un nou record al morților de coronavirus într-o singură zi

Cea mai mare parte dintre cei 2.000 de studenţi programaţi pentru a susţine examenul în districtul Shexian nu au reuşit să ajungă la timp în centrele de examinare din cauza inundaţiilor, potrivit Xinhua.

Peste 10,7 milioane de studenţi urmează să susţină acest examen, care durează mai multe zile, conform postului de televiziune CCTV.

Gaokao este considerat cel mai important examen din viaţa unui chinez şi factorul decisiv care îi oferă acces la educaţie universitară şi la slujbe bine plătite.

Examenul, care se desfăşoară de obicei la începutul lunii iunie, a fost amânat în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și : Accident feroviar la periferia Atenei! Cel puţin nouă oameni sunt răniți!

Ploile torenţiale şi inundaţiile sunt fenomene obişnuite în regiunile din centrul Chinei în timpul lunilor de vară.

Xinhua a relatat marţi că 420.000 de rezidenţi din provincia Anhui au fost afectaţi de ploile torenţiale.

Inundaţiile au determinat evacuarea a 27.000 de persoane din provincie şi au provocat pagube în valoare de 72 de milioane de dolari, potrivit autorităţilor locale.