DISTRIBUIȚI
CBC.ca

Râuri şi fluvii au ieşit din matcă şi au inundat grădini, case şi străzi în provincia canadiană Québec (sud-est), unde 1.500 de persoane au fost evacuate începând de sâmbătă, iar 600 de militari au fost desfăşuraţi pe teren pentru a le veni în ajutor, relatează Euronews, potrivit News.ro .

Întreaga parte de est a Canadei este afectată, de mai multe zile, de inundaţii de primăvară, cauzate de precipitaţii puternice şi topirea zăpezii, iar creşterea temperaturii accelerează acest fenomen.


Citește și : Alertă în SUA: O femeie înarmată a intrat într-o biserică din San Diego şi a ameninţat că o aruncă în aer

La vest de Ottawa, în comuna Pontiac din Quebec, inundaţiile s-au soldat cu o primă victimă, sâmbătă. O septuagenară a murit la volanul vehicului său, don cauză că nu a observat că podul pe care traversa de obicei a fost luat de ape.

PRECEDENT ÎN 2007

La Laval, o comună situată la nord de Montréal, unde peste 800 de reşedinţe sunt ameninţate de ape în zilele următoare, premierul provinciei Québec François Legault a efectuat o vizită, pentru a vedea situaţia pregătirilor.

El s-a declarat în favoarea unor măsuri care să-i determine pe riveranii din zonele inundate cu regularitate – aşadar indemnizaţi în mod regulat – să se mute.

”Trebuie să fim lucizi, dacă este necesar să obligăm oameni să de deplaseze, atunci este necesar să o facem”, a declarat el pentru presă.

Estul Canadei s-a confruntat în 2007 cu o primăvară cu cele mai grave inundaţii de o jumătate de secol.

Aceste inundaţii au provocat pagube importante şi evacuarea câtorva mii de persoane din Ontario în New Brunswick.

Citește și : Interpol anunță intensificarea asistenţei oferite autorităţilor din Sri Lanka