DISTRIBUIȚI

Sute de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele şi circulaţia mijloacelor de transport în comun a fost grav afectată ca urmare a inundaţiilor produse în regiuni din vestul Japoniei din cauza ploilor torenţiale, relatează vineri Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit mass-mediei locale, 775 de persoane au fost evacuate şi duse în adăposturi începând de vineri dimineaţa în prefectura Hiroshima, din cauza pericolului de inundaţii şi a alunecărilor de teren în regiune.


Citeşte şi: Theresa May îşi depune demisia oficială

Ordine de evacuare au fost emise şi pentru prefecturile Yamaguchi şi Ehime, unde locuitorilor li s-a cerut să îşi găsescă adăpost în zone sigure.

Spre deosebire de luna iulie a anului trecut, când circa 200 de persoane şi-au pierdut viaţa în Japonia ca urmare a ploilor torenţiale, până acum în acest an nu au existat cazuri de decese sau răniri, potrivit oficialilor din regiunile cele mai afectate.

Citeşte şi: Canada anunţă când vor începe audierile în procesul de extrădare al directoarei de la Huawei

Ca urmare a ploilor torenţiale, în prefectura Hiroshima reţeaua de transport a fost grav afectată, circulaţia trenurilor fiind suspendată ca urmare a inundării mai multor porţiuni de cale ferată. Măsura a afectat circa 15.000 de persoane.

Agenţia de Meteorologie din Japonia (JMA) a anunţat că sezonul ploios a început vineri în zone întinse din estul, centrul şi nord-estul Japoniei.