DISTRIBUIȚI

Nouă persoane au murit şi multe altele au fost date dispărute în urma inundaţiilor devastatoare provocate de ploile abundente şi de râurile care au ieşit din matcă la Mbale, în estul Ugandei, au anunţat autorităţile, informează AFP duminică, potrivit agerpres.

Poliţia şi armata s-au alăturat operaţiunilor de căutare şi salvare din Mbale, unde locuitorii nu au putut decât să asiste neputincioşi la apele care le-au luat bunurile.


Citeşte şi: O camionetă a căzut într-o prăpastie din Peru (VIDEO)! 16 oameni au murit! – Black News

Comisarul din Mbale, Ahamada Waashaki, a declarat că nouă cadavre au fost găsite deocamdată, printre acestea numărându-se cel al unui soldat.

„Mult mai mulţi sunt daţi dispăruţi şi există temeri că sunt morţi”, a declarat el duminică pentru AFP, adăugând că „sunt multe distrugeri, drumuri întrerupte, clădiri scufundate în urma ploilor abundente care au început aseară până în această dimineaţă”.

Situaţia s-a înrăutăţit după ce râurile Nabuyonga şi Namatala au ieşit din matcă, provocând inundaţii în majoritatea regiunilor oraşului, a adăugat oficialul.

Premierul Robinah Nabbanja a vizitat Mbale, situat la aproximativ 300 de kilometri est de capitala Kampala.

„Poliţia şi forţele militare şi ale marinei vor veni să asiste la salvarea şi căutarea cadavrelor; între timp, oferim asistenţă populaţiei afectate”, a transmis biroul său.

Doi jurnalişti locali au declarat pentru AFP că au văzut corpuri care pluteau pe apele noroioase şi care au fost recuperate de către poliţie.

Citeşte şi: Cel mai vast incendiu al anului din California continuă să facă ravagii – Black News

Mai multe maşini au fost, de asemenea, luate de ape, în timp ce locuitorii s-au deplasat către zone mai înalte pentru a rămâne în siguranţă.

„În trecut, am avut parte de inundaţii, dar nu la nivel de pierderi de vieţi omeneşti şi de distrugere a proprietăţilor, observat de data aceasta”, a declarat comisarul Waashaki.