DISTRIBUIȚI
Twitter

Inundaţiile şi alunecările de teren au făcut cel puţin 14 morţi şi dispăruţi în China în decursul ultimelor 24 de ore, potrivit bilanţurilor oficiale comunicate joi, informează AFP, potrivit agerpres.

Şase persoane erau deja date dispărute în Guizhou, o provincie săracă din sud-vestul Chinei, la o zi după după producerea unei alunecări de teren care a afectat trei sate.


Citeşte şi: Autorităţile canadiene AU PIERDUT URMA a circa 35.000 de străini expulzabili

În localitatea Tongren, situată în zonele montane la o distanţă de circa 1.500 de kilometri sud-vest de Shanghai, 19 locuinţe au fost îngropate sub pământ, iar alte 60, avariate, potrivit autorităţilor locale. Cel puţin 156 de persoane au trebuit să fie evacuate.

În condiţii dificile, echipele de salvare sunt în căutarea unor eventuali supravieţuitori prinşi sub pământ.

O altă alunecare de teren produsă miercuri, de data aceasta în provincia Hubei, din centrul Chinei, a dus la moartea a opt persoane, a relatat televiziunea publică CCTV.

De la începutul lui iunie, sudul ţării este afectat de ploi torenţiale, care au provocat alunecări de teren şi inundaţii.

Inundaţiile pe întreg teritoriul ţării au făcut anul acesta cel puţin 120 de morţi şi dispăruţi, iar pagubele se ridică la valoarea de 41,6 miliarde de yuani (5,2 miliarde de euro), potrivit publicaţiei People’s Daily, şi reprezintă o lovitură grea pentru economia naţională chineză, deja afectată din plin de epidemia de COVID-19.

Citeşte şi: Polonia şi Slovacia au parafat un acord de cooperare militară

La Hubei, unde anul trecut a fost descoperit noul coronavirus, ploile au provocat de asemenea inundaţii.

În anumite regiuni, a fost nevoie ca elevii înscrişi la examenul de bacalaureat, ale cărui probe se desfăşoară săptămâna aceasta, să fie transportaţi în ambarcaţiuni gonflabile pentru a ajunge la centrele de examinare.