DISTRIBUIȚI
ume

Un bărbat a fost găsit decedat şi două persoane sunt date dispărute la o zi după inundaţiile puternice produse în Catalonia (nord-estul Spaniei) în urma cărora 25.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, au precizat miercuri autorităţile regionale, potrivit AFP, transmite și agerpres.

Trupul neînsufleţit al unui bărbat dat dispărut marţi seară în localitatea Arenys de Munt a fost găsit la primele ore ale dimineţii pe plaja Caldes d’Estrac, la o distanţă de 40 de kilometri nord de Barcelona, a anunţat poliţia regională pe Twitter.


Citește și: Turcia susține că nu mai este NEVOIE de reluarea ofensivei în Siria

Pompierii au anunţat totodată că sunt în căutarea a două persoane dispărute pe când se aflau într-o cabană luată de ape la Vilaverd, la o distanţă de 30 de kilometri de Tarragone.

Ploile torenţiale s-au abătut aspra Cataloniei în tipul nopţii de marţi spre miercuri.

Citește și: Donald Tusk recomandă statelor UE să accepte amânarea Brexitului

Inundaţiile şi alunecările de teren au provocat întreruperea circulaţiei pe un număr de peste 40 de drumuri, precum şi pe mai multe rute feroviare, iar aproape 25.000 de locuinţe au rămas fără electricitate miercuri dimineaţă, potrivit serviciilor de urgenţă şi de monitorizare a traficului din Catalonia.

Un precedent episod de ploi torenţiale în Spania, care a avut loc în luna septembrie, a provocat decesul a şapte persoane în sud-estul ţării. În 2018, inundaţiile din insula Mallorca, în arhipelagul Baleare, au făcut 13 victime.