DISTRIBUIȚI
Twitter

Inundaţiile provocate de ploile musonice se agravează în Bangladesh, au declarat miercuri oficiali locali, care au precizat că apele revărsate au afectat peste 4,8 milioane de persoane, relatează dpa, potrivit agerpres.

Centrul de Prognoză şi Avertizare pentru Inundaţii (FFWC) din Bangladesh a declarat că situaţia se poate agrava pe măsură ce debitele celor mai importante râuri din districtele centrale ale ţării, aflate în jurul capitalei Dhaka, vor creşte în următoarele două zile.


Citește și: Omul de legătură între Washington și Berlin vorbește despre retragerea trupelor americane din Germania

Inundaţiile, care au început la sfârşitul lunii iunie, au făcut ca peste 1 milion de persoane să trăiască în condiţii de izolare şi au provocat cel puţin 41 de decese, printre victimele raportate aflându-se şi 31 de copii, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului pentru Gestionarea Dezastrelor, Tasmin Ara Azmiri. Cele mai multe decese s-au produs prin înecare.

Potrivit sursei citate, 31 din cele 64 de districte administrative ale ţării au fost inundate, numeroase persoane fiind nevoite să se mute în adăposturi.

Inundaţiile au provocat pagube extinse terasamentelor, culturilor agricole şi au afectat grav crescătorii de păsări, de animale şi industria pescuitului, a precizat site-ul de informaţii ReliefWeb.

Ele ar putea afecta agrava şi mai mult situaţia umanitară pe fondul pandemiei de coronavirus, care a provocat 3.000 de decese în această ţară, precizează sursa citată.

Citește și: Parlamentul Turciei APROBĂ controlul asupra Twitter şi Facebook

Apele ar putea începe să se retragă începând de săptămâna viitoare, a anunţat Sistemul Global de Avertizare pentru Inundaţii.

Asia de Sud este afectată aproape în fiecare an de inundaţii în timpul sezonului musonic, care durează din iunie până în septembrie.