DISTRIBUIȚI

Şase persoane şi-au pierdut viaţa după ce ploile torenţiale şi viiturile au măturat luni seara mai multe regiuni din provincia Takhar din nordul Afganistanului, inclusiv în capitala acesteia, Taluqan, a anunţat marţi un oficial local, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

”Cel puţin şase persoane, printre care cinci copii, au murit aseară într-o furtună însoţită de ploi şi inundaţii în Taluqan şi în vecinătatea acesteia”, a declarat pentru agenţia Xinhua Hajji Mohammad Ashraf.


Vezi și: Israelul a bombardat violent Gaza – VIDEO

Mai multe locuinţe au fost, de asemenea, distruse sau deteriorate din cauza furtunii, a precizat oficialul.

Confirmând dezastrul natural, purtătorul de cuvânt al poliţiei provinciale, Abdul Khalil Asir, a declarat că ploile abundente şi inundaţiile au distrus luni seara mai multe case, grădini şi terenuri agricole din capitala provinciei, Taluqan, şi din unele districte, printre care se numără Namakab, Kalafgan şi Bangi.

Citește și: ATAC ARMAT într-o școală din Rusia (VIDEO)! Mai mulți copii au fost uciși!

Asir a adăugat că sunt în desfăşurare întrevederi cu oficialii locali pentru evaluarea zonelor în care s-au înregistrat pagube şi pentru oferirea asistenţei umanitare persoanelor afectate.

În ultimele două săptămâni, aproximativ 70 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunilor şi inundaţiilor din din Afganistan.