DISTRIBUIȚI
AP

Cincisprezece persoane au murit în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale care au căzut în noaptea de luni spre marţi în Abidjan, a anunţat marţi Sidiki Diakite, ministrul de Interne din Coasta de Fildeş, citat de AFP, potrivit agerpres.

Alte „150 de persoane au fost salvate de pompierii militari şi de echipaje din Marina naţională” în timpul aceleiaşi nopţi, a declarat în faţa reprezentanţilor presei ministrul african, fără să precizeze dacă intemperiile au făcut şi răniţi în rândul populaţiei locale. „Posturi medicale avansate au fost amenajate în teritoriu”, a adăugat el.


Citeşte şi: Un agent CIA, principala sursă de informaţii clasificate pentru Wikileaks

Nivelul apei a urcat până la doi metri şi jumătate în anumite locuinţe, potrivit mărturiilor unor rezidenţi, relatate de acelaşi ministru, care a vorbit şi despre existenţa unor pagube materiale „deosebit de importante”.

„Locuitorii au urcat pe acoperişurile caselor”, „vehiculele erau sub ape”, a dezvăluit Fiacre Kili, directorul general al Oficiului naţional pentru Protecţie Civilă. „Cercetările (pentru găsirea altor victime) continuă”, a adăugat acelaşi oficial african.

Ploaia a căzut fără întrerupere începând de luni de la ora locală 23:00 şi până marţi la ora locală 06:00 asupra oraşului Abidjan, capitala economică a Coastei de Fildeş, care are o populaţie de aproximativ 5 milioane de locuitori şi deţine numeroase zone inundabile.

Citeşte şi: Italia pregăteşte un recensământ al ţiganilor şi îi va expulza pe cei care stau ilegal