DISTRIBUIȚI
Accent TV

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Zinaida Greceanîi, a avut marţi o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, informează MOLDPRES, scrie agerpres.

Potrivit Direcţiei generale pentru comunicare şi relaţii publice a Parlamentului Republicii Moldova, interlocutorii au remarcat caracterul complex şi dinamica pozitivă a colaborării dintre Republica Moldova şi România, inclusiv rezultatele foarte bune ale relaţiilor comerciale. Oficialii au fost unanimi cu privire la importanţa extinderii proiectelor de colaborare în toate domeniile.


Citește și : Ashraf Ghani revendică victoria asupra jihadiștilor în Afganistan

În contextul situaţiei politice din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi l-a informat pe diplomatul român despre intenţia fermă a autorităţilor Republicii Moldova de a promova reforme reale cu efect durabil. Zinaida Greceanîi a subliniat că se va insista pe urgentarea reformei justiţiei, aceasta urmând să fie realizată în mod transparent, în consultare cu societatea civilă şi în strânsă coordonare cu Comisia de la Veneţia.

De asemenea, preşedintele Parlamentului de la Chişinău a reiterat determinarea autorităţilor de a continua implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE), dar şi alte acorduri asumate de Republica Moldova în raport cu partenerii externi.

Citește și : Zelenski se declară ‘obosit’ de scandalul legat de Trump şi Burisma