DISTRIBUIȚI

Prim-miniştrii Suediei şi Finlandei, cele două ţări candidate la aderare la NATO, au planificată o întrevedere joi la Stockholm, informează dpa, potrivit agerpres.

Premierul finlandez Sanna Marin este primul şef de guvern care va fi primit de omologul său suedez Ulf Kristersson de când acesta a preluat această funcţie, toamna trecută.


Citeşte şi: Cum s-a intersectat războiul din Ucraina cu războaiele culturale – Black News

Întrevederea va fi centrată după toate probabilităţile pe procesul de aderare a celor două ţări nordice la NATO, proces blocat. Finlanda şi Suedia şi-au înaintat candidaturile pentru aderare la NATO în luna mai 2022, însă Turcia a blocat de ceva timp acest proces.

După discuţiile pe care le vor avea Kristersson şi Marin, este planificată o conferinţă de presă comună pentru joi după-amiaza.

Citeşte şi: Phenianul avertizează cu ‘cea mai dură reacţie’ la acţiunile militare ale SUA în regiune – Black News

Tot joi, ministrul german al economiei Robert Habeck, este aşteptat la Stockholm, unde va avea întrevederi cu Ebba Busch, vicepremier şi ministru al economiei.

Motivul pentru care Habeck întreprinde această vizită de două zile îl constituie preşedinţia rotativă, pentru şase luni, a Consiliului UE, pe care Suedia a preluat-o la începutul acestui an.