DISTRIBUIȚI

Întreruperi planificate de curent electrică au avut loc marţi la Kiev şi în şase regiuni în urma unor atacuri cu rachete efectuate de Rusia asupra infrastructurii energetice a ţării, relatează DPA, potrivit agerpres.

Alimentarea clienţilor cu energie electrică va fi oprită în mod eşalonat, a anunţat marţi, la Kiev, furnizorul de energie Ukrenerho. Regiunile Cernigău, Cerkasî şi Jitomir, la fel şi Sumî, Harkov şi Poltava sunt de asemenea afectate de aceste întreruperi.


Citeşte şi: PERICOL pentru Terra! Un asteroid de mari dimensiuni se apropie de Pământ – Black News

Sistările sunt menite să prevină o supraîncărcare a reţelei electrice, dând de asemenea posibilitatea tehnicienilor de a repara instalaţiile avariate în urma atacurilor cu rachete şi drone şi de a le repune în funcţiune.

Populaţiei Ucrainei este de mai multe săptămâni vizată de restricţii. Ucrainenilor li se cere să-şi reducă consumul de electricitate, mai ales la orele de vârf. Utilizarea maşinilor de spălat şi a aerotermelor este recomandată doar în timpul nopţii, dacă este posibil.

Citeşte şi: AIEA începe inspecţiile în Ucraina – Black News

Infrastructura energetică vitală a fost una dintre principalele ţinte ale armatei ruse de când a invadat Ucraina în urmă cu peste opt luni.

Kievul susţine că distrugerea infrastructurii energetice de către Rusia are ca scop de a-i face pe ucraineni să fugă în masă în Uniunea Europeană şi astfel să o destabilizeze, notează DPA.