DISTRIBUIȚI
Radio Chisinau

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, care a trecut frontiera din Polonia în Ucraina în contextul unei dispute la sfârşitul săptămânii trecute, este aşteptat să se întâlnească cu susţinătorii săi la un miting care va avea loc miercuri în oraşul ucrainean Cernăuţi (vest), relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Mitingul se va desfăşura în scuarul principal din Cernăuţi, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a lui Saakaşvili. Marţi, Saakaşvili a apărut în oraşul ucrainean Lvov (vest).


Lvov, din apropiere de graniţa cu Polonia, se află la circa 270 km nord de Cernăuţi, care este situat aproape de frontiera Ucrainei cu România şi Republica Moldova.

Citeşte şi: Jean-Claude Juncker anunţă: România trebuie să intre rapid în Schengen

Saakaşvili s-a întâlnit marţi într-un hotel din Lvov cu autorităţile de control al frontierei şi, potrivit media de stat ucrainene, el a semnat un document recunoscând încălcarea administrativă a legii.

Saakaşvili a fost guvernator al regiunii ucrainene Odesa, de la Marea Neagră, din 2015 până anul trecut, când şi-a dat demisia, pe fondul unor divergenţe cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko.

Saakaşvili, care l-a acuzat pe Poroşenko de continuarea unei corupţii înrădăcinate în ţară, se bucură în continuare de sprijin. Sute de susţinători ai săi s-au strâns duminică la frontiera cu Polonia pentru a-l susţine să intre în Ucraina.

În timp ce se afla în afara ţării în iulie, Poroşenko i-a retras cetăţenia ucraineană lui Saakaşvili. Cu toate acestea, fostul preşedinte georgian a promis că îşi va continua eforturile de luptă împotriva corupţiei.