DISTRIBUIȚI
Reuters

Guvernul olandez a propus miercuri impunerea primei interdicţii de circulaţie pe timp de noapte din epoca postbelică, precum şi interzicerea curselor aeriene dinspre Africa de Sud şi Marea Britanie, măsuri prin care se încearcă limitarea propagării noilor mutaţii ale coronavirusului în Ţările de Jos, informează Reuters, potrivit agerpres.

Şeful guvernului demisionar, Mark Rutte, a spus că, pentru a intra în vigoare, propunerea trebuie mai întâi aprobată de parlament, care urmează să ia în dezbatere în această săptămână cele mai aspre măsuri de până acum din regat.


Citește și : Donald Trump a plecat pentru ULTIMA DATĂ de la Casa Albă

Interdicţiile de zbor, despre care Rutte a precizat că se vor aplica şi tuturor statelor din America de Sud, vor intra în vigoare sâmbătă.

Mark Rutte nu a confirmat însă o ştire anterioară a agenţiei olandeze ANP potrivit căreia interdicţia se va aplica tuturor ţărilor din afara spaţiului Schengen.

Interdicţia de deplasare ar însemna că olandezii vor putea ieşi din casă între orele 20.30 şi 04.30 doar pentru urgenţe.

Şcolile şi magazinele cu produse neesenţiale au fost deja închise de la mijlocul lui decembrie, după ce o decizie similară fusese luată în privinţa barurilor şi restaurantelor cu două luni mai devreme.

Citește și : Franța vrea controale sanitare la frontierele din interiorul UE

Interdicţia de deplasare va rămâne în vigoare cel puţin până la 9 februarie, a afirmat Rutte săptămâna trecută.

Introducerea primei interdicţii de circulaţie pe timp de noapte după cea impusă olandezilor de către ocupanţii germani în Al Doilea Război Mondial este un subiect foarte controversat, diferite partide politice anunţând deja că nu o vor sprijini niciodată.