DISTRIBUIȚI
My Blog

Autorităţile afgane, confruntate în ultimele două luni cu o puternică ofensivă pe toate fronturile a talibanilor, au decretat sâmbătă o interdicţie de deplasare pe timp de noapte pe aproape întreg teritoriul ţării, cu excepţia a trei provincii, printre care Kabul, transmite AFP, potrivit agerpres

‘Pentru a stopa violenţa şi a limita mişcările talibanilor, este decretată o interdicţie de deplasare pe timp de noapte în 31 de provincii din ţară’, a comunicat Ministerul de Interne.


Citește și : ‘Efect Draghi’: un adevărat boom de rezervări la vaccinare, în Italia

Nu sunt vizate de această măsură provinciile Kabul, Panjshir (nord-est) şi Nangarhar (est), precizează ministerul afgan.

Purtătorul de cuvânt adjunct al ministerului, Ahmad Zia Zia, a precizat într-un mesaj către jurnalişti că interdicţia va fi în vigoare între orele 22.00 şi 04.00, dar nu şi pentru cât timp.

Citește și : SUA condamnă atacurile talibanilor împotriva foştilor translatori afgani

Talibanii desfăşoară din luna mai o ofensivă pe toate fronturile împotriva forţelor afgane, în timp ce trupele internaţionale îşi continuă retragerea definitivă din această ţară, operaţiune prevăzută să se încheie la sfârşitul lunii august.

Talibanii au cucerit mari teritorii rurale, în timp ce armata afgană, care nu a opus decât o slabă rezistenţă, nu mai controlează, practic, decât capitalele provinciilor şi axele rutiere principale.