DISTRIBUIȚI

Intensitatea uraganului Michael, care a devastat anul trecut regiuni din statul Florida, a fost revizuită în creştere de către oamenii de ştiinţă americani, fenomenul fiind acum încadrat în categoria 5, cea mai puternică, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Michael a lovit ţărmul pe 10 octombrie 2018, cu rafale de vânt de 257,5 km/h, potrivit măsurătorilor revizuite, a anunţat vineri Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din SUA.


Citește și : Gruşko: Moscova efectuează modernizarea forţelor sale din Marea Neagră ca răspuns la consolidarea prezenţei NATO

Rafale de vânt cu o viteză mai mare de 251 km/h determină încadrarea unui uragan în categoria 5 pe scara Saffir-Simpson, cea care clasifică intensitatea furtunilor tropicale.

Cel mai recent uragan de categoria 5 care a lovit coasta Statelor Unite a fost Andrew, în 1992. Doar două alte uragane de această intensitate au mai lovit anterior SUA, în istoria măsurătorilor: uraganul Labor Day, în 1935, şi uraganul Camille, în 1969.

Uraganul Michael a provocat în mod direct moartea a 16 persoane şi a devastat regiuni din Florida şi din alte trei state americane.

Citește și : Congresul SUA somează Administrația Trump să trimită versiunea completă a raportului MUELLER