DISTRIBUIȚI

Furtunile cu descărcări electrice şi intemperiile au continuat să lovească miercuri o parte a Franţei, provocând moartea altor două persoane şi importante pagube materiale în jumătatea de nord a ţării, potrivit AFP, după cum transmite şi agerpres.

După decesul marţi al unui bărbat de 37 de ani, care a murit înecat în maşina sa, o femeie de 90 de ani a murit miercuri la Montmorillon (centru-vest) de o criză de inimă, provocată probabil de efortul de a scoate apa din casă.


Citeşte şi: Vaticanul ‘se leapădă’ rând pe rând de preoţii pedofili

Trupul neînsufleţit al unei alte femei, în vârstă de 80 de ani, a fost găsit în apele unui râu din sud-vestul ţării, care s-au umflat după ploile torenţiale căzute în cursul nopţii. Potrivit constatărilor jandarmilor, bătrâna a căzut accidental în apă.

Cele 12 zile de intemperii care s-au abătut asupra Franţei au generat 7.900 intervenţii de salvare pe întregul teritoriu, potrivit Ministerului de Interne.

La 26 mai, o fetiţă de 6 ani a murit strivită de creanga unui copac în parc, în timpul unei furtuni violente în apropiere Laval.

Miercuri, în departamentul Eure (nord), unde peste 600 de case au rămas fără curent electric, a fost decretată starea de alertă ca urmare a creşterii apelor râului Iton.

Citeşte şi: Kim Jong-Un a implorat ‘în genunchi’ pentru un summit cu Trump (Rudy Giuliani) 

Furtuni violente, însoţite de vânturi şi local de grindină sunt prognozate în continuare în centrul ţării, potrivit Météo-France.

În Bretagne, o porţiune a drumului judeţean – care la 13 iulie trebuie să servească drept rută circuitului Tour de France – s-a prăbuşit în urma infiltraţiilor de apă, în apropiere de Fougeres.

Prefectura a asigurat totuşi, că „drumul va deveni operaţional” înainte de turul de ciclism.