DISTRIBUIȚI
Sott

O femeie în vârstă de 39 de ani a murit în inundaţiile care au lovit marţi seara numeroase oraşe tunisiene, au declarat miercuri oficiali ai protecţiei civile, relatează AFP, potrivit agerpres.

Inundaţiile s-au produs cu câteva zile înainte de scrutinul prezidenţial în care mai mulţi foşti miniştri şi premierul Youssef Chahed sunt candidaţi, în timp ce tunisienii se plâng de inacţiunea autorităţilor în faţa inundaţiilor recurente.


Citește și : Parlamentul Poloniei se autosuspendă până după alegerile din octombrie

Toamna trecută, cel puţin zece persoane au murit în urma unor intemperii bruşte.

Ploaia torenţială care a căzut la sfârşitul zilei de marţi a provocat ambuteiaje în capitala Tunis, unde apa a depăşit un metru pe unele artere importante.

‘Am găsit cadavrul unei femei de 39 de ani care a murit electrocutată după ce a atins un stâlp de înaltă tensiune’, a declarat şeful protecţiei civile, Salah Horchani, pentru postul de radio privat Mosaique.

Citește și : Miniştrii francezi sunt ameninţati cu moartea. Scrisori cu gloanţe pe adresa lui Bruno Le Maire

Populaţia tunisiană se plânge de întreţinerea deficitară a sistemelor de evacuare a apei, de construcţiile necontrolate şi de blocarea uedurilor care sunt cruciale pentru scurgerea apelor rezultate în urma ploilor torenţiale