DISTRIBUIȚI
Twitter

Şase persoane au decedat şi peste 8.000 au fost afectate de intemperii în Sri Lanka, conform celui mai recent bilanţ emis joi de Centrul pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Printre districtele inundate în urma ploilor care au continuat să cadă timp de mai multe ore se numără Nuwera Eliya, din centrul ţării, Puttalam şi Kurunegala, din nord-vest şi Gampaha din apropierea capitalei Colombo.


Citește și : Preşedintele bolivian Evo Morales revendică victoria în alegerile prezidenţiale

O avertizare de alunecări de teren a fost emisă pentru Kegalle, localitate situată la 78 de kilometri de Colombo, Kurunegala şi Ratnapura, din sud şi centru.

Centrul pentru Situaţii de Urgenţă a recomandat persoanelor din regiuni cu risc de alunecări de teren să se îndrepte spre zone sigure în cazul în care ploile vor continua.

Până joi dimineaţă, peste 1.600 de persoane au fost mutate în adăposturi, iar personalul de intervenţie rămâne pregătit pentru eventuale evacuări de urgenţă în cazul în care nivelul apelor continuă să crească.

Citește și : Stoltenberg: Nu au fost solicitări pentru o prezenţă a NATO în nord-estul Siriei

Departamentul de Meteorologie a avertizat, în cel mai recent buletin informativ, că ploile şi rafalele de vânt vor continua zilele următoare în regiuni din Sri Lanka.