DISTRIBUIȚI
Israel National News

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului în teritoriile palestiniene se amână din cauza întârzierilor în livrarea dozelor, a afirmat luni premierul palestinian Mohammed Shtayyeh, anunţând prelungirea restricţiilor de deplasare din cauza unei creşteri a numărului de infectări cu COVID-19, transmite AFP, potrivit agerpres.   

Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP), din Cisiordania ocupată, a demarat la începutul lunii vaccinarea unor membri ai personalului medical cu vaccinuri furnizate, la presiunea ONU şi a unor ONG-uri, de Israel.


Citește și : Kremlinul răspunde la invitaţia lui Elon Musk

ANP a primit şi 10.000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V.

Ea urma să primească la mijlocul lunii februarie cel puţin 50.000 de doze de vaccin, mai ales prin intermediul programului COVAX de ajutorare a celor mai sărace ţări, creat de OMS şi Alianţa pentru vaccinuri (GAVI).

Întrucât livrarea acestor vaccinuri întârzie, ‘data lansării vaccinări (populaţiei) va fi anunţată ulterior, atunci când vom primi vaccinurile, care provin din mai multe surse’, a spus Mohammed Shtayyeh înaintea reuniunii săptămânale a guvernului la Ramallah.

ANP a informat că a semnat cu laboratoare străine mai multe contracte, care ar permite vaccinarea a 70% din populaţia palestiniană.

Shtayyeh afirmase la începutul lunii că o parte din doze va fi alocată palestinienilor din Fâşia Gaza, enclavă cu 2 milioane de locuitori despărţită geografic de Cisiordania prin teritoriul Israelului şi aflată sub controlul mişcării islamiste Hamas.

Citește și : Nemţii sfidează restricţiile şi ies la carnaval

Luni, el s-a arătat îngrijorat de creşterea numărului de infectări ‘în ultimele zile’ şi a precizat că restricţiile de deplasare rămân în vigoare în Cisiordania între orele 19.00 şi 06.00 în cursul săptămânii şi pe tot parcursul weekendului, fără a indica până la ce dată.

În Cisiordania, Ministerul Sănătăţii a raportat în jur de 114.850 de cazuri de infectare cu coronavirus şi aproape 1.400 de decese asociate. În Fâşia Gaza au fost înregistrate aproape 53.600 de infectări şi 537 de decese.