DISTRIBUIȚI
infowars.com

Un înalt oficial american s-a întâlnit la Damasc în această săptămână cu şeful securităţii naţionale siriene, aceasta fiind vizita la cel mai înalt nivel pe care o întreprinde un reprezentant american de la izbucnirea războiului în 2011 în Siria, potrivit unei surse din regiune apropiate regimului sirian, relatează vineri agerpres .

Cotidianul libanez Al-Akhbar a relatat prima dată despre vizită vineri, precizând că oficialul american a discutat chestiuni de securitate, inclusiv despre americanii daţi dispăruţi în Siria, printre care se află şi agenţi operativi ai CIA.


Sursa nu a dat numele reprezentantului american care s-a întâlnit cu Ali Mamlouk, şeful securităţii naţionale siriene. ”Este un pas important, dar Damascul nu are încredere în poziţia americană ”, a afirmat el.

Citește și : Eliberarea mandatului european de arestare pe numele lui Puigdemont ŢINE de ‘autorităţile judiciare’ ale Comisiei Europene

Reprezentantul american a mers la Damasc prin Liban.

SUA au susţinut opoziţia faţă de preşedintele Bashar Al-Assad în timpul războiului sirian. Washingtonul le-a furnizat arme rebelilor anti-Assad prin intermediul unui program de ajutor militar, derulat sub conducerea CIA, program sistat la începutul acestui an din ordinul preşedintelui Donald Trump.

Săptămâna trecută, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a reiterat poziţia americană potrivit căreia Bashar Al-Assad ar trebui să plece de la putere, estimând că ”domnia familiei Assad se apropie de sfârşit” şi că ”singura chestiune este cum ar trebui să se întâmple aceasta”.