DISTRIBUIȚI

Preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel a fost primit cu onoruri duminică, la Phenian, de liderul nord-coreean Kim Jong Un, a transmis luni agenţia oficială de presă KCNA, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Cuba este unul dintre puţinii aliaţi ai Coreei de Nord, dar relaţiile sunt mai călduroase la nivel retoric decât concret, apreciază AFP. Fidel Castro, care a condus regimul comunist de la Havana timp de aproape cinci decenii, a făcut o singură vizită la Phenian, în 1986, iar predecesorii lui Kim Jong Un – tatăl său, Kim Jong Il, şi bunicul său, Kim Ir Sen, primul preşedinte nord-coreean – nu au vizitat niciodată Cuba.


Citește și : Bilanţul în urma intemperiilor din Italia a ajuns la 29 de morţi

„Au avut loc schimburi de vederi aprofundate asupra subiectelor importante care preocupă ambele părţi (…) privind situaţia internaţională şi s-a ajuns la un consens asupra tuturor subiectelor”, potrivit KCNA. AFP observă că contextul internaţional al vizitei include, pentru Cuba, introducerea de noi sancţiuni americane, iar pentru Coreea de Nord, un aparent blocaj al negocierilor cu Statele Unite.

Citeşte şi: Trump scuteşte Coreea de Sud de la embargoul impus petrolului iranian