DISTRIBUIȚI
Daily Star

Mai multe zvonuri au apărut marţi conform cărora liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar mai fi efectuat o vizită în China pentru consultări înaintea unui anticipat summit cu preşedintele american Donald Trump, conform agenţiei sud-coreene de ştiri Yonhap, preluată de dpa, potrivit agerpres.

Potrivit unor surse anonime citate de Yonhap, un avion care a avut la bord un înalt oficial nord-coreean, posibil chiar Kim Jong-Un, a ajuns luni în oraşul Dalian din nord-estul Chinei.

Reuters

Citeşte şi: Mare opozant al lui Trump, acuzat că îşi bătea iubitele!Procurorul statului New York şi-a dat demisia

Dacă Kim Jong-Un a efectuat într-adevăr o deplasare la Dalian, ar fi a doua sa vizită în China după cea surpriză de la Beijing în martie. China este principalul aliat şi partener comercial al Phenianului şi a încercat să joace un rol central în recentele discuţii diplomatice privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Phenianul şi Seulul au obţinut luna trecută un avans istoric în negocieri, convenind, printre altele, să pună oficial capăt Războiului din Coreea.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă regulate, că nu poate confirma informaţiile privind vizita unui oficial nord-coreean.

Citeşte şi: Două trenuri s-au ciocnit în Bavaria; doi morţi şi 14 răniţi

„În prezent, nu am nicio informaţie pe care să v-o pot oferi”, a spus purtătorul de cuvânt, Geng Shuang. „China şi Coreea de Nord au menţinut întotdeauna schimburi normale ca state vecine”, a adăugat el.

Ministerul de Externe al Chinei a oferit un răspuns similar la întrebările privind vizita lui Kim Jong-Un din martie. Guvernul a confirmat prezenţa liderului nord-coreean în China la o zi după ce aceasta a avut loc, după ce Kim Jong-Un s-a întors la Phenian cu trenul.

Kim Jong-Un ar urma să aibă o întâlnire cu Donald Trump în a doua parte a acestei luni sau la începutul lunii iunie. Trump a spus vineri că oficiali americani şi nord-coreeni au convenit asupra momentului şi locului pentru acest summit istoric.