DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele francez Emmanuel Macron are încredere deplină în Michel Barnier, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, iar întâlnirea de vineri cu premierul britanic Theresa May nu este o încercare de a purta discuţii în paralel pe acest subiect, a declarat joi un oficial al preşedinţiei franceze, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Oficialul francez a afirmat că Emmanuel Macron sprijină pe deplin răspunsul rezervat al lui Barnier la propunerile Marii Britanii privind viitoarea sa relaţie cu UE după ieşirea anul viitor din blocul comunitar.


Citește și : Acţiune în justiţie împotriva lui Donald Trump pentru tratament ‘inuman’ aplicat migranţilor reţinuţi în California

‘(Întâlnirea de vineri) nu este o negociere, nu este un substitut pentru negocierile conduse de Michel Barnier’, a afirmat oficialul francez în cadrul unei conferinţe de presă.

Marţi, Palatul Elysee a anunţat că preşedintele francez Emmanuel Macron o va primi vineri pe şefa guvernului britanic Theresa May la Fortul Brégançon (sudul Franţei), reşedinţa de vară a preşedinţilor Republicii Franceze.

Citește și : Turcia va contraataca sancţiunile impuse de SUA

După o întâlnire de lucru, Theresa May şi soţul ei Philip vor fi invitaţi la o cină privată de către cuplul Macron la această reşedinţă unde Emmanuel Macron îşi va petrece vacanţa de vară. Palatul Elysee nu a oferit nicio agendă a discuţiilor.