DISTRIBUIȚI
Reuters

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat duminică faptul că va avea o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a discuta despre coordonarea militară, în prima întrevedere de acest fel de când Rusia a acuzat Israelul că a doborât un avion rusesc în Siria luna trecută, transmite dpa, potrivit Agerpres.

„În urmă cu puţin timp am vorbit cu preşedintele Putin. Am convenit să ne întâlnim în curând pentru a continua importanta coordonare intermilitară pentru securitate”, a spus premierul israelian în debutul şedinţei săptămânale de guvern la Ierusalim.


Citește și : Cisiordania : Doi dintre israelienii răniţi într-un atac armat au murit

„Israelul va acţiona oricând pentru a preveni Iranul să îşi instaleze o prezenţă militară în Siria şi pentru a împiedica transferul de arme letale către Hezbollah în Liban”, a adăugat el.

Armata rusă a acuzat Israelul pentru atacul eronat al apărării aeriene siriene asupra unui avion rus, deşi încerca să ţintească avioane israeliene, spunând că a fost vorba „fie o lipsă de profesionalism, fie o neglijenţă criminală”.

După incident, în care au murit 15 membri ai armatei ruse, Moscova a transferat sistemul său avansat de apărare aeriană S-300 către Damasc, în ciuda obiecţiilor Israelului.

Citește și : Cutremur în Haiti: Cel puțin 11 morți și peste 100 de răniți

Israelul desfăşoară cu regularitate bombardamente aeriene în Siria asupra a ceea ce susţine a fi ţinte iraniene sau afiliate Iranului sau transferuri de arme către gruparea militantă libaneză Hezbollah.