DISTRIBUIȚI
Method

Aproape un milion de pantofi și peste 370.000 de periuțe de dinți se numără printre cele 414 de milioane de bucăți de plastic găsite pe uscat în insulele Cocos (Keeling) din Oceanul Indian, potrivit unor noi cercetări, informează CNN, scrie mediafax.

Studiul, publicat joi în revista Scientific Reports, a constatat că teritoriul care aparţine Australiei a fost acoperit cu 238 de tone de material plastic, în ciuda faptului că este casa a aproximativ 500 de persoane.


Citește și : Preşedintele Austriei propune alegeri anticipate în septembrie

Grupul de 27 de insule, care sunt în mare parte nelocuite – care sunt de 2.750 km de Perth – sunt prezentate turiștilor ca fiind ” ultimul paradis virgin al Australiei”.

O mare parte a gunoiului erau aticole destinate consumului de unică folosinţă, cum ar fi capace de sticlă, paie, pantofi şi sandale, a declarat ecologistul Jennifer Lavers, de la Universitatea ecologică din Tasmania, care a condus studiul.

„Poluarea cu plastic este acum omniprezentă în oceanele noastre, iar insulele îndepărtate sunt un loc ideal pentru a obține o imagine obiectivă a volumului de resturi de plastic care înconjoară acum globul”, a scris Lavers într-un comunicat de presă.

Lavers a spus că estimarea a 414 de milioane de bucăţi de plastic a fost „conservatoare”, deoarece ei au săpat până la o adâncime de doar 10 centimetri și nu au avut acces la unele plaje care sunt cunoscute sub denumirea de „hotspots”.

Citește și : Explozie care a vizat turişti în apropierea piramidelor egiptene din complexul Gizeh – Cel puţin 17 persoane au fost rănite