DISTRIBUIȚI
Business Insider

Insula Puerto Rico a fost lovită miercuri de o pană de curent de amploare, în contextul în care continuă să aibă de furcă cu problemele provocate de reţeaua instabilă de alimentare cu energie electrică, relatează DPA, conform agerpres.

Întreruperea alimentării cu energie electrică în teritoriul american, care a fost lovit puternic de un uragan devastator în septembrie anul trecut, ar urma să dureze între 24 şi 36 de ore, potrivit furnizorului de electricitate AEE.


Citește și : Guvernul austriac adoptă un proiect de lege controversat privind azilul şi imigraţia

Spitalele, băncile şi aeroportul s-au aflat printre priorităţile menţinute în funcţiune de generatoare de rezervă. În măsura în care va fi posibil, urmează a fi reconectate la reţeaua de alimentare cu energie electrică fabricile, afacerile şi locuinţele.

Pana de curent s-a produs la mai puţin de o săptămână după ce peste 700.000 de oameni au fost afectaţi de o altă pană de curent.

După ce uraganul Maria a devastat insula anul trecut, autorităţile au avut nevoie de luni de zile pentru a reconecta gradual majoritatea locuinţelor la reţeaua de electricitate.

Citește și : Ministrul american al apărării ar fi vrut acordul Congresului înainte de lansarea loviturilor aeriene în Siria