DISTRIBUIȚI

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 a zguduit insula indoneziană Lombok din Indonezia duminică, a anunţat Institutul de Geofizică din SUA (USGS), care înregistrează activitatea seismică la nivel mondial, informează agenţiile internaţionale de presă, scrie agerpres.

USGS a identificat hipocentrul seismului de 10 kilometri adâncime şi la 58 de kilometri nord-est de Mataram, capitala provinciei.


Citește și : Trump este îmbătat de putere, afirmă fostul director al CIA, John Brennan

Agenţia geologică din Indonezia BNPB a crescut la 6,5 magnitudinea cutremurului, care a avut loc patru minute după un alt cutremur cu magnitudinea de 5,4 în aceeaşi zonă din nord-vestul Lombok.

Autorităţile nu au raportat deocamdată victime sau pagube, scrie EFE.

Seismul are loc după ce la începutul acestei luni mai mult de 460 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui alt cutremur de 6,9 grade. Mai mult de 500 de replici au zguduit insula după acest seism produs pe 5 august, inclusiv una cu o magnitudine de 5,9.

Conform ultimului raport al autorităţilor, mai mult de 417.000 de persoane au fost strămutate de aceste cutremure, care au avariat 72.000 de case, 671 şcoli, 52 de spitale, 128 clinici şi farmacii şi lăcaşuri de cult, scrie EFE.

Citește și : Vladimir Putin a ajuns la Berlin pentru o întâlnire cu Angela Merkel

Lombok a suferit la 29 iulie impactul unui alt cutremur, de magnitudine 6,4, care a lăsat în urmă 16 morţi, 355 răniţi şi 1.500 de clădiri avariate.

Indonezia se situează pe aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, zonă de mare activitate seismică şi vulcanică, unde în fiecare an se produc aproximativ 7.000 de cutremure, majoritatea moderate.