DISTRIBUIȚI
The Straits Times

Mumbai, centrul financiar al Indiei şi epicentrul epidemiei cu noul coronavirus din această ţară cu peste 1,3 miliarde de locuitori, se confruntă cu lipsa paturilor pentru bolnavii cu COVID-19 aflaţi în stare gravă şi se luptă pentru a-şi spori capacitatea de acordare a îngrijirilor medicale, conform unui anunţ făcut luni de autorităţile indiene, transmite DPA, scrie agerpres.

Mumbaiul a raportat duminică 1.571 de noi infecţii cu coronavirus, dintre care 44 provin din cartierul sărac Dharavi. Numărul total al pacienţilor din metropola indiană este de 19.967. Treizeci şi opt de persoane au murit duminică din cauza noului coronavirus, iar numărul deceselor din Mumbai a ajuns la 734, adică aproximativ un sfert din numărul total de decese puse pe seama coronavirusului în India.


Citește și : Ungaria şi Slovenia îşi redeschid frontiera comună la 1 iunie

„Ne confruntăm cu insuficienţa paturilor de spital pentru pacienţii în stare critică care au nevoie de oxigen şi de terapie intensivă”, conform anunţului autorităţilor.

În spitalele din Mumbai sunt aproximativ 4.750 de paturi pentru pacienţii care necesită plasarea în izolare, în condiţiile în care oraşul a raportat peste 15.000 de infecţii cu noul coronavirus. Aproximativ 3% dintre pacienţi sunt în stare critică şi necesită internarea la terapie intensivă.

Spitalele au primit recomandarea ca pacienţii să fie trimişi să se trateze în izolare, la domiciliu, imediat ce starea lor de sănătate se îmbunătăţeşte suficient, astfel încât alţi pacienţi să le poată lua locul.

„De asemenea, încercăm să convingem spitalele private să pună la dispoziţie mai multe paturi pentru pacienţii cu COVID-19 aflaţi în stare critică”, conform unui reprezentant al autorităţilor medicale din Mumbai.

Citește și : Cehia iese din starea de urgenţă, dar păstrează unele măsuri preventive