DISTRIBUIȚI
EPA

Turcia şi Rusia vor discuta despre retragerea miliţiei kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG) din oraşele siriene Manbij şi Kobani din nordul Siriei în cadrul unor convorbiri bilaterale la vârf săptămâna viitoare la Soci, a confirmat duminică ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Ankara a convenit joi cu Washingtonul să-şi suspende ofensiva în nord-estul Siriei timp de cinci zile pentru a permite YPG să se retragă dintr-o regiune unde Turcia vrea să instituie o „zonă de securitate”.


Citește și : Hong Kong: Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor – VIDEO

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va deplasa marţi la Soci pentru o întâlnire de urgenţă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Într-un comunicat difuzat anterior de Kremlin se menţiona că cei doi lideri doresc „să pună accentul pe necesitatea prevenirii unui conflict între unităţile turce şi siriene”.

Într-un interviu acordat postului de radio Kanal 7, Cavusoglu a declarat că Turcia se aşteaptă ca YPG să se retragă din zonele în care guvernul sirian, susţinut de Moscova, şi-a desfăşurat forţe în nordul Siriei.

Citește și : Guvernul britanic asigură că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie

Ministrul turc a mai spus că Turcia nu doreşte să vadă nici măcar un combatant YPG în „zona de securitate” la sfârşitul perioadei de armistiţiu.