DISTRIBUIȚI
The Brazilian Report

Infracţiunile homofobe raportate autorităţilor franceze au crescut cu mai mult de o treime anul trecut, arată o analiză prezentată în ajunul Zilei Internaţionale împotriva Homofobiei, Transfobiei şi Bifobiei, marcată pe 17 mai, scrie news.ro .

Atacurile şi insultele homofobe au crescut în Franţa cu 36% anul trecut, potrivit Ministerului de Interne, relatează The Guardian.


Citește și : Situația pandemiei de COVID-19 în Italia

Cifrele lansate demonstrează o creştere constantă a delictelor şi au fost prezentate la 30 de ani de când homosexualitatea a fost restrasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii de pe lista bolilor mintale.

În 2019, poliţia franceză a identificat 1.870 de victime ale homofobiei sau transfobiei, în comparaţie cu 1.380 de victime, în 2018.

Insultele reprezintă 33% dintre delicte, în timp ce violenţa fizică reprezintă 28% din cazurile reclamate.

Victimele sunt în proporţie de 75% bărbaţi, iar din total 62% au vârste sub 35 de ani.

Asociaţiile LGBT susţin că cifrele nu spun întreaga poveste, deoarece numeroase victime nu raportează poliţiei agresiunile suferite. SOS Homophobia urmează să publice luni propriile cifre.

O treime dintre reclamaţii, potrivit raportului ministerului, sunt făcute în marile oraşe, iar documentul arată că incidente homofobe se înregistrează pe întreg teritoriul ţării, inclusiv în zonele rurale.

Citește și : Guvernul ungar anunţă ridicarea restricţiilor şi la Budapesta

Ministerul de Interne a cerut sâmbătă autorităţilor publice să fie mai vigilente şi societăţii, ca întreg, să facă eforturi mai mari. Ministerul a înregistrat în jur de 30 de plângeri care vizează insulte sau ameninţări făcute în mediul online.

Deputaţii francezi au adoptat miercuri o lege care interzice pe reţelele de socializare discursul motivat de ură, măsură considerată de unii drept cenzură. Legea obligă platformele şi motoarele de căutare să elimine conţinutul ofensiv – incitare la ură, violenţă, rasism şi fanatism religios – în decurs de 24 de ore sau riscă să fie amendate cu până la 1,25 de milioane de euro.