DISTRIBUIȚI
AP

Noutăţi legat de eficienţa vaccinului anti-Covid dezvoltat de compania Johnson & Johnson, care presupune administrarea unei singure doze, sunt aşteptate în următoarele două săptămâni, a declarat expertul american Anthony Fauci, citat de CNN, potrivit agerpres.  

Într-o conferinţă susţinută vineri seară, el a spus: „Nu vreau să le-o iau înainte, dar trebuie să vă spun că aş fi surprins dacă va dura mai mult de două săptămâni de acum ca datele să fie analizate şi o decizie să fie luată”.


Citește și : Prima fotografie 3D a SARS-CoV-2

„Informaţiile vor fi analizate în modul cunoscut, la fel cum le-am analizat cu Moderna şi Pfizer”, a adăugat imunologul, director al National Institute of Allergy and Infectious Diseases (Institutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase).

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi Moderna au primit aprobare pentru utilizare de urgenţă din partea FDA (Food and Drug Administration) în luna decembrie 2020.

Johnson & Johnson este aşteptat să fie a treia companie care aplică pentru o aprobare în SUA.

Citește și : Serviciul militar în Grecia va creşte de la 9 la 12 luni

Statele Unite reprezintă cea mai afectată naţiune, cu peste 24,8 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 414.000 de decese asociate.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate mai mult de 98,1 milioane de cazuri şi 2,1 milioane de decese asociate, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins