DISTRIBUIȚI
[email protected] - University of Pennsylvani

Liderii ţărilor din Asia de Sud-Est se vor reuni săptămâna viitoare în capitala Indoneziei pentru discuţii asupra crizei politice din Myanmar instalată după lovitura de stat militară de la 1 februarie, a anunţat vineri o sursă oficială, informează dpa, potrivit agerpres.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a convocat un summit al celor zece ţări membre ale Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) luna trecută, după ce sute de persoane au fost ucise în acţiunile de reprimare ale armatei împotriva protestelor din Myanmar contra loviturii de stat militare.


Citeşte şi: Un angajat CNN povestește cum s-a construit PROPAGANDA de ‘răsturnare’ a lui Trump – VIDEO – Black News

Summitul urmează să se desfăşoare în persoană pe 24 aprilie, la Jakarta, potrivit unei surse apropiate preşedintelui indonezian, care nu a dorit să fie identificată. „Se aşteaptă ca toate cele 10 ţări să fie reprezentate”, a adăugat sursa citată.

Vezi şi: America este ŞOCATĂ! Un puşti de 13 ani a fost OMORÂT de poliţişti – VIDEO – Black News

Mai mult de 700 de persoane au fost ucise de forţele de securitate ale Myanmarului de la declanşarea protestelor după lovitura de stat care a înlăturat de la putere guvernul civil condus de Aung San Su Kyi, potrivit Asociaţiei de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici (AAPP), organizaţie birmană pentru apărarea drepturilor omului cu sediul în Thailanda.