DISTRIBUIȚI
Twitter

Autorităţile din Indonezia au decis să ridice nivelul de alertă – în a doua categorie de intensitate – după o serii de erupţii ale vulcanului de pe insula Lembata, care au determinat operaţiuni de evacuare ce au vizat aproape 3.000 de persoane, au anunţat luni oficialii indonezieni, citaţi de DPA, potrivit agerpres.

Vulcanul Lewatolo a erupt duminică pentru a doua oară într-un interval de trei zile, eliberând în aer coloane de cenuşă care au ajuns până la altitudinea de 4.000 de metri, potrivit Biroului naţional de vulcanologie.


Citeşte şi: Premierul australian reacţionează dur la o postare a unui oficial chinez

Nivelul de alertă a fost ridicat cu o treaptă până la categoria portocalie în urma acestor erupţii, a declarat Raditya Jati, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Gestionare a Dezastrelor Naturale din Indonezia.

Cei 2.782 de localnici care trăiesc în proximitatea vulcanului au fost evacuaţi şi transferaţi temporar în mai multe clădiri guvernamentale, a precizat acelaşi oficial indonezian.

„Până acum, nu există informaţii despre eventuale victime”, a spus Raditya Jati.

Aceste erupţii au determinat închiderea aeroportului Wonopito de pe insula Lembata, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Lion Air, Danang Mandala Prihantoro.

Wings Air, o divizie a companiei Lion Air, şi-a anulat zborul inaugural din Kupang spre acest aeroport, care era programat pentru ziua de marţi, a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Citeşte şi: Poliţia franceză a arestat 81 de protestatari

Vulcanul Lewatolo, ce are altitudinea de 1.423 de metri, a eliberat în aer coloane de cenuşă înalte de 500 de metri, vineri, în timpul primei sale erupţii de după anul 2012.

Indonezia se află în aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o regiune cunoscută pentru activităţile sale seismice, şi are pe teritoriul său aproximativ 128 de vulcani activi.