DISTRIBUIȚI
afp

Poliţia indoneziană a interzis manifestaţiile luni în provinciile Papua şi Papua de Vest, scena unor revolte sângeroase de aproape două săptămâni, pentru a preîntâmpina „acţiuni anarhiste”, informează AFP, potrivit agerpres.

„Este interzisă participarea la manifestaţii şi exprimarea în public de opinii care ar putea duce la acte anarhiste, la distrugerea sau incendierea de infrastructuri publice”, a anunţat poliţia din Papua într-o atenţionare dată publicităţii pe contul său de Twitter.


Citește și: Dorian a lovit cu o forță catastrofală Bamahas! NICIODATĂ nu s-a mai întâmplat așa ceva – VIDEO

Ea precizează de asemenea că interzice promovarea de informaţii false şi portul de arme albe.

Aceste ordine intervin după ce mai multe zeci de arestări au fost operate duminică în capitala regiunii, Jayapura.

Numeroase localităţi din Papua sunt de aproape două săptămâni scena unor manifestaţii, revolte şi incendieri de clădiri, în cadrul unei mişcări de furie declanşată de arestarea, la 17 august, la Surabaya, pe insula Java, a 43 de studenţi papuaşi.

Provincia indoneziană Papua, la vest de insula Noua Guinee, bogată în resurse naturale, este pradă unei rebeliuni secesioniste sporadice împotriva guvernului indonezian. De altă parte a acestei mari insule acoperite de păduri tropicale, Papua Noua-Guinee a obţinut independenţa în 1975, după ce i-a aparţinut Australiei.

Citește și: Clădire prăbușită ‘ca un castel de cărți’! 15 oameni au murit!

Autorităţile indoneziene au anunţat înainte de aceasta desfăşurarea a 2.500 de poliţişti şi militari suplimentari. În total, 6.000 de membri ai forţelor de ordine şi ai armatei sunt prezenţi în Papua, a precizat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale, Muhammad Iqbal.

Poliţia a anunţat că a arestat mai multe zeci de persoane duminică, pentru participare la revolte în Papua, şi a inculpat 28 dintre ele pentru vandalizare şi portarmă.