DISTRIBUIȚI
Daily Express

Atentatele sinucigaşe din trei biserici din Surabaya, soldate cu 13 morţi, duminică, au fost comise de o familie de şase persoane, inclusiv copiii, a declarat şeful poliţiei indoneziene, Tito Karnavian, citat de DPA, potrivit agerpres.

Familia atentatorilor – inclusiv două fete în vârstă de 12 şi 9 ani – revenise recent în Indonezia din Siria, printre alţi 500 de cetăţeni.


Citește și : Europenii au 60 de zile pentru a prezenta garanţiile necesare pentru asigurarea intereselor Iranului în cadrul acordului nuclear (parlament)

Primul din seria de atacuri sinucigaşe cu bombe a fost comis de doi fraţi, în vârstă de 18, respectiv 16 ani. În urma atentatelor au murit şapte oameni, în afara familiei de terorişti. Atentatele au fost revendicate de Statul Islamic, prin Amaq – agenţia de presă a grupării jihadiste. La bilanţul victimelor se adaugă şi peste 40 de răniţi.

Tot duminică, mai târziu în cursul serii, o altă explozie, în regiunea limitrofă Sidoarjo a metropolei Surabaya din estul insulei Java, alte două persoane au fost rănite de explozie într-un apartament despre care poliţia crede că fusese închiriat de militanţi islamişti.