DISTRIBUIȚI
STV News

Indonezia a identificat 15 cazuri de hepatită severă de origine necunoscută după ce a raportat trei decese în rândul copiilor, a afirmat luni ministrul Sănătăţii din această ţară, Budi Gunadi Sadikin, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spus săptămâna trecută că a primit raportări din 20 de ţări referitoare la cel puţin 228 de cazuri probabile de hepatită la copii.


Citește și : Sebastian Kurz EXCLUDE revenirea în viaţa politică

Ministrul Bundi a spus că Indonezia a detectat 15 cazuri după ce a lansat recent o investigaţie referitoare la această boală, adăugând că autorităţile nu au determinat cauza definitivă.

Nu a precizat dacă cele 15 cazuri se refereau toate la copii sau care era tratamentul pe care aceştia îl primeau. Purtătorul de cuvânt din cadrul Ministerului Sănătăţii nu a răspuns imediat unei solicitări pentru comentarii.

Unii experţi din domeniul sănătăţii au asociat boala unei infecţii cu un tip de adenovirus, o familie de virusuri comune care pot cauza simptome similare gripei sau gastrointestinale.

Există totodată o teorie potrivit căreia lockdown-urile din timpul pandemiei de COVID-19 ar fi slăbit imunitatea copiilor întrucât aceştia au fost mai puţin expuşi la patogeni comuni când se aflau în izolare.

Citește și : Charles Michel, OBLIGAT să se pună la adăpost din cauza unor tiruri cu rachetă la Odesa

Oamenii de ştiinţă încearcă totodată să afle dacă adenovirusul implicat a produs mutaţii sau acţionează în tandem cu o altă infecţie, posibil COVID-19.

La începutul lunii, Indonezia a raportat cazurile a trei copii suspecţi a fi contractat boala şi care au decedat în capitala Jakarta în aprilie. Aceştia au fost vaccinaţi împotriva hepatitei, a precizat ministerul sănătăţii.