DISTRIBUIȚI
Kurier

Bărbatul care a furnizat armele folosite în atacul comis la centrul comercial Olympia din Munchen (sud-estul Germaniei) în 2016 a primit vineri o condamnare de şapte ani de închisoare, transmite DPA, potrivit agerpres.

Un tribunal din Munchen l-a găsit vinovat pe Philipp K (33 de ani) în nouă cazuri de omucidere din neglijenţă, după ce acuzatul a recunoscut că i-a vândut o armă de foc lui David S (18 ani) pe care acesta a folosit-o în atacul de la centrul comercial Olympia din Munchen.


Citeşte şi: Clipe de GROAZĂ pe cea mai cunoscută plajă din lume. Un bebeluş a murit şi cel puţin 17 răniţi după ce o maşină a intrat cu viteză pe Copacabana – VIDEO

La 22 iulie 2016, nouă persoane – mulţi dintre ei imigranţi sau având părinţi imigranţi – au fost ucise la centrul comercial Olympia din Munchen de către un tânăr, care ulterior s-a sinucis. Ulterior, autorul atacului a fost identificat ca fiind David S. Acţiunea ar fi avut o motivaţie rasistă.

Acuzatul a acţionat pe principiul ”De ce să îmi pese dacă alţii suferă, atât timp cât afacerea merge bine?”, a spus avocatul rudelor victimelor în faţa instanţei în urmă cu câteva zile.

Avocatul familiilor victimelor a cerut o pedeapsă de cel puţin 11 ani de închisoare contra lui Philipp K, iar procurorii, care au adus în urmă cu zece zile cazul în faţa instanţei, solicitaseră o pedeapsă de şapte ani şi două luni de închisoare.

Citeşte şi: De Bobotează, Putin s-a îmbăiat într-un lac îngheţat – VIDEO

Acuzatul, originar din oraşul Marburg (landul Hesse), a recunoscut că i-a vândut o armă de foc lui David S (18 ani) pe care acesta a folosit-o în atacul de la centrul comercial Olympia.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că David S, un extremist de dreapta iraniano-german care ‘îi ura pe turci şi arabi’, planificase atacul timp de peste un an şi se inspirase din precedentele atacuri teroriste comise în Europa şi soldate cu multe victime.