DISTRIBUIȚI
Hürriyet Daily News

Individul arestat marţi, în Franţa, pentru presupusa implicare în asasinarea în 2018, la Istanbul, a jurnalistului disident saudit Jamal Khashoggi, a fost eliberat, anunţă autorităţile franceze, conform postului France 24, informează mediafax.

„Bărbatul a fost arestat în baza unui mandat internaţional emis de Turcia în 2018, în cadrul anchetei privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Verificările aprofundate în cazul identităţii acestei persoane au stabilit că mandatul nu i se aplică, astfel că s-a dispus eliberarea”, a declarat procurorul general al Franţei, Rémy Heitz.


Citește și : Boris Johnson îşi prezintă SCUZE după povestea unei presupuse petreceri de Crăciun la Downing Street

„Există o procedură judiciară şi verificările sunt în curs. Vrem cât mai rapid o clarificare asupra acestui subiect”, a afirmat, la rândul său, Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris.

Conform unor surse judiciare, este vorba de o eroare privind identitatea, fiind vorba de o persoană care are exact acelaşi nume cu cel al suspectului căutat.

Khalid A., în vârstă de 33 de ani, a fost arestat marţi de agenţi ai Poliţiei de Frontieră, pe Aeroportul Roissy Charles-de-Gaulle din Paris, înainte de a urca la bordul unui avion cu destinaţia Riyad.

Citește și : Ţara cu cea mai mare rată de infectare din lume începe relaxarea restricţiilor pentru persoanele vaccinate

Cazul jurnalistului disident Jamal Khashoggi, asasinat în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul, a generat critici vehemente la nivel internaţional. Canada, Franţa, Statele Unite şi Germania au introdus sancţiuni punctuale contra Arabiei Saudite după moartea jurnalistului. Jamal Khashoggi a dispărut pe 2 octombrie 2018 în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Serviciile de informaţii americane consideră să prinţul moştenitor saudit Muhammad bin Salman a aprobat o operaţiune în oraşul turc Istanbul „pentru capturarea sau uciderea” jurnalistului disident Jamal Khashoggi. Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot.