DISTRIBUIȚI
AP

Parlamentul European îşi va alege preşedintele pe 3 iulie, chiar dacă liderii Uniunii Europene, reuniţi în summit la Bruxelles, nu vor reuşi desemnarea viitorului şef al Comisiei Europene, a declarat marţi un purtător de cuvânt al legislativului UE, într-o conferinţă de presă. 

‘Nu există nicio cale de a modifica’ decizia de organizare a votului pe 3 iulie, a afirmat purtătorul de cuvânt, citat de Reuters, potrivit agerpres.


Citește și: SUA ‘nu vor permite niciodată Iranului să dezvolte arme nucleare’

Parlamentul European a amânat totuşi cu câteva ore, până marţi, la ora 20:00 GMT, termenul limită pentru depunerea candidaturilor în vederea primul tur de scrutin de miercuri.

Summitul liderilor europeni de la Bruxelles asupra numirilor pentru posturile-cheie din UE a fost suspendat şi va fi reluat marţi, la ora 11:00 (09:00 GMT), a anunţat luni pe Twitter purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk.

Citește și: Rebelii yemeniți au atacat un aeroport din Arabia Saudită. Nouă civili au fost răniți!

După o noapte albă de discuţii, acestea nu s-au încheiat cu un acord privind împărţirea principalelor posturi de conducere în instituţiile europene

Mulţi lideri UE au declarat că ar prefera ca alegerea preşedintelui Parlamentului European să aibă loc după desemnarea persoanei care va conduce Comisia Europeană.