DISTRIBUIȚI

Într-un templu hindus din India brahmanii invocă clemenţa zeiţei coronavirusului pentru a pune capăt ravagiilor provocate de COVID-19, care a făcut peste 310.000 de victime de la începutul pandemiei în această ţară, informează AFP, potrivit agerpres.

Doi idoli ai „Coronei Devi” (zeiţă în hindi) tronează în templul Kamatchipuri Adhinam din Coimbatore, statul Tamil Nadu (sud), puternic afectat de valul de coronavirus care face ravagii de la sfârşitul lunii martie. Boala a luat viaţa a peste 100.000 de oameni în doar câteva săptămâni.


Citeşte şi: Rusia face un pas mare spre un tratat internaţional împotriva criminalităţii cibernetice la ONU

Templul hindus este închis credincioşilor, deoarece epidemia devastează Coimbatore, un oraş cu două milioane de locuitori, cu peste 1.000 de decese asociate COVID-19. Dar brahmanii, preoţii hinduşi, se adună la templu în fiecare zi, cu braţele încărcate de ofrande pe care le aşează la picioarele idolilor – unul din lemn de santal, altul din piatră – înainte de a rosti incantaţii invocând clemenţa zeităţii: „Zeiţă Corona, te rugăm, pune capăt virusului şi salvează populaţia”.

„Am avut în trecut temple dedicate (zeiţelor) variolei, varicelei şi ciumei”, explică Anandbharathi K., cel care conduce templul Kamatchipuri Adhinam, precizând că brahmanii se roagă în fiecare zi ca „zeiţa Corona” să atenueze efectele maladiei.

Numărul de contaminări pare să fie în scădere într-o mare parte din India după săptămâni de lockdown, însă ţara de 1,3 miliarde de locuitori, traumatizată de ferocitatea bolii care a lăsat spitalele fără paturi, oxigen şi medicamente, se teme că alte valuri la fel de virulente vor lovi în următoarele luni.

Citeşte şi: Big Farma POLUEAZĂ mediul mai mult decât o face industria auto! Diferenţa este îngrijorătoare pentru toată lumea

„Nici măcar medicii nu mai sunt în măsură să gestioneze enormitatea situaţiei. Aşa că ne întoarcem spre credinţă şi spre Divin ca ultimă soluţie”, a adăugat Anandbharathi.

Brahmanii vor continua aceste ritualuri dedicate „Coronei Devi” încă 48 de zile înainte de a transporta idolii la un râu din apropiere unde vor fi scufundaţi în apă ca „ofrandă de pace”.