DISTRIBUIȚI

India vrea să îşi impulsioneze industria de apărare şi speră să exporte armament de cinci miliarde de dolari până în 2025, a anunţat miercuri premierul Narendra Modi, care a lansat un program numit ‘Make in India’ (‘Produs în India’) pentru a dezvolta industria indiană, relatează AFP, potrivit agerpres.

„În cursul ultimilor cinci ani, India a făcut progrese remarcabile în producţia locală de echipament militar”, a declarat premierul în discursul său de inaugurare a Defence Expo 2020, salon de armament care se ţine o dată la doi ani în India, în acest an având loc la Lucknow, în nordul ţării.


Citește și : Guvernul de la Sofia se clatină! Preşedintele bulgar îşi retrage sprijinul pentru cabinetul lui Boiko Borisov

„Mantra noastră este ‘Make in India’, pentru India, pentru lume”, a adăugat el.

„Pentru următorii cinci ani, obiectivul nostru este de a exporta pentru cinci miliarde de dolari” pe an, ceea ce ar reprezenta o triplare a exporturilor militare actuale, a mai spus premierul.

DefExpo adună timp de cinci zile producători de arme indieni şi din întreaga lume.

Companiile din acest sector sunt într-o competiţie acerbă pentru piaţa indiană.

În contextul unei întăriri a Chinei, India, ţară de 1,3 miliarde de locuitori, a lansat un vast program de modernizare a armatei sale şi intenţionează să aloce 130 de miliarde de dolari pentru apărare în cursul următorilor 5-7 ani.

Citește și : Poliţia spaniolă A RUPT o reţea de fraudare a pensiilor! 11 suspecţi au fost arestaţi

În perioada 2014-2018, India a fost al doilea importator de armament din lume, după Arabia Saudită, conform datelor Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm. Rusia, aliat vechi al Indiei, este principalul său furnizor.

De la venirea sa la putere în 2014, şeful guvernului naţionalist hindus a introdus politica ‘Make in India’, care încurajează companiile străine să producă în India. Însă, potrivit unor experţi, acest program nu a livrat totuşi rezultatele aşteptate.