DISTRIBUIȚI
The Independent

Un politician indian a apărut în parlament costumat în Hitler într-o tentativă de a obţine pentru statul său natal un statut special, relatează vineri DPA, potrivit agerpres.

Naramalli Sivaprasad, de 67 de ani, a venit joi în parlament cu o haină maro, o banderolă cu svastică şi o mustaţă a la Hitler, pentru a solicita mai mult sprijin financiar pentru statul Andhra Pradesh.


Citește și: Vladimir Putin a discutat telefonic cu Tayyip Erdogan (Kremlin)

Un fost actor, Sivaprasad este cunoscut pentru faptul că se costumează în parlament pentru a-şi susţine agenda politica, şi a apărut în sediul legislativului îmbrăcat în păstor, în femeie, dar şi în zeul hindus Rama.

Într-o înregistrare filmată în faţa clădirii parlamentului, parlamentarul îl compară pe premierul indian Narendra Modi cu dictatorul nazist, avertizând că Hitler nu a primit niciodată sfaturi şi nu a ţinut la poporul său.

Cu câteva luni în urmă, partidul lui Sivaprasad s-a retras din coaliţia de la guvernare a lui Modi din cauza unei dispute privind statutul special solicitat pentru statul Andhra Pradesh.

Citește și: O fregată a Flotei ruse a Mării Negre a urmărit, în aprilie, un submarin nuclear american în Marea Mediterană

În rândul multor indieni, Hitler este privit mai degrabă ca un lider puternic decât ca un dictator care a comis genocid, iar imaginea şi numele lui sunt încă folosite pentru a vinde produse comerciale, precum îngheţată şi haine.