DISTRIBUIȚI

Cadavrul unui băiat de trei ani, răpit din locuinţa sa de un leopard care apoi l-a ucis, a fost predat marţi părinţilor lui, care locuiesc în nordul Indiei, au anunţat reprezentanţii Serviciului de protecţie a naturii, informează AFP, potrivit agerpres.

Wasim Akram se afla în bucătărie cu mama lui în momentul în care animalul a pătruns în locuinţă, a prins copilul şi l-a luat cu el în pădure.


Citeşte şi: Serbia şi Kosovo sunt faţă-n faţă la Consiliul de Securitate

Autorităţile din Jammu şi Caşmir, un stat din nordul Indiei, au solicitat guvernului federal o autorizaţie pentru a ucide animalul, care făcuse deja alte două victime într-un interval de două luni în aceeaşi regiune, ucigând inclusiv un băiat de opt ani, pe 7 decembrie.

Pădurari din Serviciul de protejare a naturii, echipaţi cu puşti hipodermice, au cercetat în amănunt întreaga zonă pentru a localiza leopardul.

„Leopardul a fost reperat în această dimineaţă, însă nu am putut să îl capturăm”, a declarat pentru AFP unul dintre pădurari, Tahir Ahmad Shawl.

Reprezentanţii Serviciului de protecţie a naturii au cerut locuitorilor din regiune să dea dovadă de prudenţă. „Este o zonă împădurită, oamenii au încălcat habitatul acestor animale, nu invers. De aceea s-a produs acest incident”, a adăugat Tahir Ahmad Shawl.

Citeşte şi: Noua Zeelandă face referendum pentru legalizarea canabisului

Potrivit estimărilor oficiale, în India trăiesc între 12.000 şi 14.000 de leoparzi. Cel puţin 431 de leoparzi au fost ucişi în 2017, potrivit statisticilor guvernamentale, cei mai mulţi fiind ucişi de braconieri pentru pieile lor sau pentru părţi din corpurile lor.

Nu există cifre oficiale care să contabilizeze numărul oamenilor care sunt ucişi de leoparzi, însă experţii estimează că aceste animale se fac vinovate de câteva sute de decese umane în fiecare an.

Un călugăr budist a fost ucis săptămâna trecută de un leopard în timp ce medita într-o pădure din Maharashtra, un stat din vestul Indiei.