DISTRIBUIȚI
Time

India a raportat joi aproape 315.000 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în 24 de ore, un record mondial, într-o perioadă în care spitalele din New Delhi se confruntă cu o penurie de oxigen, informează AFP, potrivit agerpres.

Al doilea val al epidemiei, pus îndeosebi pe seama unei ”duble mutaţii” a virusului, precum şi a menţinerii adunărilor publice, evenimente care au favorizat contaminările, a scos din nou în evidenţă problemele sistemului de sănătate învechit din India.


Citește și : Papa Francisc și-a programat o nouă vizită în Ecuador

Ministerul Sănătăţii a raportat joi 314.835 de noi contaminări, un bilanţ zilnic pe care nu l-a mai înregistrat nicio altă ţară din lume. Bilanţul total al infectărilor ajunge astfel la 15,9 milioane de cazuri înregistrate oficial în India, care ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai grav afectate ţări din lume de această pandemie.

În total, 2.074 de decese au fost recenzate în ultimele 24 de ore în India, bilanţul oficial al pandemiei ajungând la aproape 185.000 de morţi. Cu toate acestea, numărul de cazuri şi de decese per capita rămâne inferior în comparaţie cu numeroase alte ţări.

Citește și : Derek Chauvin, simbolul abuzurilor polițienești din SUA

Recunoscând că India şi cei 1,3 miliarde de locuitori ai ei duc ”din nou o bătălie dificilă”, prim-ministrul Narendra Modi a lansat marţi seară, într-o alocuţiune televizată, un apel către compatrioţii lui, cerându-le să depună mai multe eforturi în lupta împotriva noului coronavirus.

Mai multe spitale şi clinici din capitală au lansat un apel disperat către adminstraţia centrală pentru ca aceasta să le furnizeze de urgenţă rezerve de oxigen necesare sutelor de pacienţi care au nevoie de ventilaţie mecanică.