DISTRIBUIȚI
Time

India a înregistrat într-o singură zi peste 4.000 de noi decese puse pe seama Covid-19 şi peste 400.000 de infectări pentru a patra oară într-o săptămână, conform datelor oficiale date publicităţii sâmbătă, transmite DPA, potrivit agerpres.   

Cel puţin 4.187 de persoane au murit în ultimele 24 de ore. Bilanţul total al deceselor provocate de pandemie în această ţară cu o populaţie de aproape 1,4 miliarde de locuitori a ajuns la 238.270 de victime, conform Ministerului federal al Sănătăţii.


Citește și : SOS Satele Copiilor anchetează abuzurile sexuale în structurile sale din Africa şi Asia

Numărul total al cazurilor depistate în India s-a apropiat de 22 de milioane, cu 401.078 de noi cazuri detectate de vineri. Sâmbătă a fost cea de-a treia zi consecutivă în care s-au înregistrat peste 400.000 de cazuri.

Câteva state indiene, printre care Tamil Nadu şi Kerala, au anunţat noi măsuri de lockdown pentru a limita numărul de infecţii.

Cu aproape 22 de milioane de cazuri, India se plasează pe locul doi în clasamentul mondial după SUA, care au raportat 32,6 milioane de cazuri. În ceea ce priveşte mortalitatea pusă pe seama COVID-19, India se plasează pe locul trei în lume, după SUA şi Brazilia, ţări care au înregistrat peste 400.000 de decese.

Citește și : Bundestagul aprobă înfiinţarea Fundaţiei Helmut Kohl